Hur söker man efter sin Impeller hos oss på Impeller.se?

Hur söker man efter sin Impeller hos oss på Impeller.se?

Några grundfrågor man kan utgå utifrån:
1. Vet du vad du har för impeller
2. Vad är det för motor?
3. Vad är det för motormodell?

Har du koll på ovanstående antingen No1 och/eller No2 & No3 då är det en bra början.

Har du koll på detta går du till Startsidan för impeller.se och klickar på förstoringsglaset

och skriver in t.ex Volvo Penta TAMD40B  
eller bara TAMD40B 

och då föreslår den en passande impeller.

Dock kan på vissa modeller finnas olika impellrar för att tillverkaren bytt modell på kylvattenpump mitt i en serie av motorer och då kan man behöva veta sitt motor/serienummer på motorn.
Observera att föregående ägare kan bytt pump på just din motor så det är alltid bra att dubbelkolla utseende och mått innan köp om man har möjlighet.

Om du inte har koll på motormodell utan bara t.ex vet att det är en Volvo Penta blir det lite eget detektivarbete om du inte vet något nummer på impellern som monterades senast.
Men här hjälper vår sökfunktion dig att försöka lösa detta. I detta fallet får du ta din gamla impeller och ett skjutmått eller något annat lämpligt att mäta några mått.
-Klicka på vald produkt du behöver t.ex impeller Neopren. När du öppnar produkten kommer det att finnas ett sök filter uppe i menyn till vänster med Yttermått, Innermått samt Djup. 


-Yttermått 95mm
-Innermått 25mm
-Djup 63mm

Om man klickar i attributen enligt ovan kommer webshopen att föreslå COD 2038 COD 2053 och då kan man titta på bilden och se så att det är rätt antal vingar på impellern samt att det är rätt typ av nav detta fall Splines och 9 eller 12 vingar så jämför med din gamla impeller. Beroende på vilken Volvo Penta modell du har så är det olika antal vinga.  Med denna metod kan man vara rätt säker på att hitta den man söker efter. 


Är det en länspump, toapump eller liknande då är impellern troligen tillverkad i Nitril för att klara mera aggresiva medier. I detta fallet får man söka på samma sätt men via mått men välja Nitril och då finns ca 15st olika modeller att välja mellan.
-Nitril
-Yttermått
-Innermått
-Djup
-Navtyp
-Antal vingar